Arkiv‎ > ‎

Årets Øksnesbedrift 2010

lagt inn 6. sep. 2010, 08:01 av Johnny Andreassen   [ oppdatert 13. aug. 2012, 06:55 av Øksnes Næringslivsforening ]
Årets Øksnesbedrift gikk til Vesterålen Øre, Nese og Halsklinikk v/Erik og Mai Lise Zadig
 

Her er juryens begrunnelse:

Årets Øksnesbedrift ble etablert i 1989. Etableringen skulle vise seg å være en kronglete prosess ettersom det offentlige ikke ønsket etableringen i Øksnes, men en sentralisert tjeneste.

Bedriften er kjent for sin svært høye kompetanse innen sitt fagfelt. Gründeren av selskapet er utdannet i Tyskland og gjennomførte sin første turnuspraksis i Telemark. Han kom til Øksnes i 1981 og der fant han sin tilblivende hustru som i dag også tilfører selskapet viktig faglig kompetanse.

Etter sin spesialistgodkjennelse i 1988 ble han forsøkt beholdt i sin stilling ved Rikshospitalet, og i prosessen rundt etableringen i Øksnes ble han tilbudt en sentral spesialist-stilling i Malmø. På tross av press fra det offentlige og disse tilbudene valgte paret å kjempe for sin praksisetablering i Øksnes.

Bedriften har drevet lønnsomt i alle driftsår, har enormt påtrykk fra pasienter fra i hovedsak Vesterålen og Lofoten. Dette er pasienter som svært ofte benytter Øksnes Kommunes øvrige tjeneste- og varetilbud når de er på besøk.

Bedriften er svært innovativ, og knytter kontinuerlig til seg leger som har den ypperste spesialistkompetanse innen fagfeltet i Norden. Dette for å ligge i et faglig tetsjikt.

Årets Øksnesbedrift har siste året hatt 20-årsjubileum.

Øksnes Næringslivsforening er stolte av å kunne tildele prisen for årets Øksnesbedrift til

VESTERÅLEN ØRE-, NESE-, HALSKLINIKK
VED ERIK OG MAI LISE ZADIG

Comments