Årets øksnesfremsnakker

lagt inn 30. nov. 2012, 09:38 av Øksnes Næringslivsforening

Årets Øksnesframsnakker 2012

Historiens tredje pris i kategorien ”Årets Øksnesframsnakker” går til en øksnespatriot som benytter enhver anledning til å snakke positivt om hjemkommunens natur, aktiviteten i havna og folkeslaget.

Årets Øksnesframsnakker har markert seg som en sterk ambassadør for Øksnes sin primærnæring – fiskeri. Han viser stolthet over å jobbe i fiskerinæringen, og snakker med glød når han først får ordet. Han elsker havet og yrket sitt, og fremstår som et herlig forbilde for de unge i bransjen.

Sitat som ”uansett kor langt dåkker har fløtta så e det kommanes vei telbake” og ”det har vorre mykje oppsveng i næringslivet de siste åran, så Øksnes e i vekst og treng masse døktige folk fremover” viser også hans engasjement for tilbakestrømming av øksnesværinger.

Gjennom to opptredener i programmet Lindmo på NRK1 har han fasinert seerne med sin humor og direkte væremåte. Begrepet ”haill” ble i beste sendetid på lørdags kveld beskrevet så direkte som ”du må rett og slett ha hadd dæ me et kvinnfolk rett før du går ut”.


Årets Øksnesframsnakker 2012 er selvfølgelig: Marius Knutsen

Comments